Termeni si conditii poleis.ro

 

1. TERMENI DE UTILIZARE A SITE-ULUI

Prin utilizarea acestui site, sunteti de acord cu Termenii si conditiile. Daca nu sunteti de acord cu acesti Termeni, va rugam sa nu accesati sau sa utilizati Site-ul.

Va incurajam sa verificati frecvent site-ul noastru pentru a vedea conditiile actuale in vigoare si orice modificari care le-ar fi putut fi aduse.

Niciun material de pe acest Site nu poate fi copiat, reprodus, republicat, incarcat, postat, transmis sau distribuit in vreun fel, cu exceptia cazurilor in care acest lucru este permis in mod specific de Administratorul site-ului (ASOCIATIA EASYECO,  cu sediul in Bucuresti, sector  6, Aleea Poiana Muntelui nr.2,bloc OD3,sc.5,et.6,ap.185).

Termenii si conditiile referitoare la acest Site sunt guvernate de legea romana. Orice litigii decurgand din utilizarea Site-ului sau in legatura cu acesta vor fi supuse spre rezolvare instantelor judecatoresti din Romania.

Orice fel de comunicare si informatie initiata prin acest site va fi guvernata de acesti termeni si conditii, ca reprezentand Acordul complet, exclusiv si definitiv intre tine si www.poleis.ro.

 

2. DESCRIERE

www.poleis.ro este platforma electronica a jocului de educatie civica POLEIS, o publicaţie parte a proiectului “POLEIS - Joc de educație civică”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

 

3. CONFIDENTIALITATE

Conform cerintelor legislatiei aplicabile in materia protectiei persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date ( Regulamentul (UE) 2016/679 (RGPD) ), modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Administratorul Site-ului va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Va informam ca datele personale pe care Utilizatorii le furnizeaza Administratorului Site-ului sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime a Serviciului.

Pentru informatii detaliate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal va rugam sa cititi si  Politica de confidentialitate, document care este parte integranta din Termeni si Conditii.

 

4. LIMITARI DE RESPONSABILITATE

www.poleis.ro va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in website-ul nostru si noi vom incerca sa corectam erorile si omisiunile cat mai repede posibil. Cu toate acestea, www.poleis.ro nu este responsabil pentru inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate. In mod expres, esti de acord ca www.poleis.ro nu va fi responsabil pentru nici un fel de daune directe, indirecte, minore, speciale, de importanta majora sau incidentale, incluzand dar fara a se limita insa la pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi intangibile, rezultate din: utilizarea acestui website, sau orice alt aspect relationat acestui website.

 

5. LEGI SI JURISDICTIE

Orice litigiu, controversa sau reclamatie rezultata sau in legatura cu acest website, sau incalcarea prevederilor acestuia, vor fi solutionate conform legii.

 

6. TERMENI DE INTRERUPERE SAU SUSPENDARE

www.poleis.ro poate suspenda sau intrerupe utilizarea acestui website fara a anunta in prealabil in cazul in care www.poleis.ro considera ca ai incalcat sau nu ai actionat in spiritul termenilor si conditiilor acestui website. Esti de acord ca www.poleis.ro nu-si asuma nici un fel de responsabilitate fata de tine sau orice alta terta persoana pentru orice eventuala incetare a accesului tau la acest Serviciu.

 

7. CONDITII DE UTILIZARE CONTINUT

Continutul paginilor site-ului web www.poleis.ro. este protejat de legile dreptului de autor. Toate drepturile sunt rezervate Asociatiei EasyEco, cu exceptia cazului in care este indicat in mod expres un alt autor sau aceasta rezulta din modalitate de afisare a informatiei in Site.

Toate materialele (incluzand fara limitari toate articolele, textele, imaginile, logo-urile si design-ul) continute in acest site sunt protejate de legile dreptului de autor si nu pot fi reproduse, distribuite, transmise sau publicate fara acordul scris al Asociatiei EasyEco sau al titularului drepturilor de proprietate intelectuala asupra acestora. Nu aveti voie sa modificati continutul acestor pagini in alte scopuri decat acelea prevazute de utilizarea jocului. Nu aveti voie sa modificati, copiati, distribuiti, transmiteti, publicati, reproduceti, creati lucrari derivate din orice informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul site-ului. Totusi, puteti face download sau copia materialele specifice oferite pentru download sau copiere. Nu le puteti folosi insa pentru scopuri comerciale, acestea fiind destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale. Pentru orice intrebari sau cereri de folosire a materialelor de pe acest website va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului de contact din website.

Platforma informatica poate fi utilizata de catre orice cadru didactic sau institutie din Romania, gratuit, cu acordul prealabil al Asociatiei EasyEco si in conditiile unui cadru organizat care va trebui dovedit de catre astfel de organizatori (dupa caz, stampila unitatii de invatamant etc.), dupa incheierea editiei pilot Ferentari 2018 (dupa 01.01.2019). Va rugam folositi formularul de contact de pe website pentru a intra in legatura cu echipa noastra. Asociatia EasyEco nu va fi responsabila de refuzul de a utiliza aceasta platforma in conditiile neindeplinirii solicitarilor de dovedire a cadrului organizat sau din orice alte motive, precum incarcarea platformei cu prea multe jocuri intr-o perioada de timp etc.

Orice persoana sau institutie care va administra jocuri pe platforma www.poleis.ro isi va gestiona propriul joc fara suportul Asociatiei EasyEco. Pe website sunt prezente, pentru folosirea de catre organizatorii de joc un regulament de desfasurare a jocului si un ghid de utilizare a platformei.

Asociatia EasyEco nu este responsabila pentru desfasurarea jocurilor ulterioare 01.01.2019 pe platforma.

Cu toate acestea, in masura in care va fi posibil, Asociatia EasyEco va incerca sa raspunda unor solicitari de suport la desfasurarea jocului, fara ca acestea sa constituie o obligatie.

Orice persoana sau institutie care va administra jocuri pe platforma www.poleis.ro si va incarca materiale pe site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile, inclusiv de autor si de protectie a datelor persoanle pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care incarca in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in nici un mod raspunderea Asociatiei EasyEco, ci numai raspunderea persoanelor respective.

 

Toate materialele si informatiile accesibile prin intermediul site-ului sunt proprietatea Asociatiei EasyEco, iar drepturile (inclusiv cel de autor) corespunzatoare acestora apartin Asociatiei EasyEco, cu exceptia cazului in care este indicat in mod expres un alt autor/proprietar sau aceasta rezulta din modalitate de afisare a materialelor / informatiilor respective in site. Utilizatorii site-ului sunt de acord sa cedeze cu titlu neexclusiv si gratuit, in momentul trimiterii, drepturile de utilizare pe internet, adaptare, modificare si retransmitere a materialelor cu care au contribuit la site.

 

8. REGULI, LIMITE SI MODIFICARI ALE SITE-ULUI

Ne rezervam dreptul, din orice motiv, la discretia noastra si fara notificare, sa reziliem, sa modificam, sa suspendam sau sa intrerupem orice aspect al site-ului, inclusiv, dar fara a se limita la, informatii, date, text, fotografii, grafica, video sau alte materiale ("Continut"), caracteristici si / sau ore de disponibilitate si nu vom fi raspunzatori fata de Utilizatori sau fata de terti pentru a face acest lucru. Avem dreptul de a modifica aceste reguli si/ sau limitari in orice moment.

Asociatia EasyEco va incerca totusi sa pastreze acest website cel putin in aceasta forma calitativa, disponibil la adresa www.poleis.ro pentru o perioada de timp cat mai lunga, insa nu i se va putea imputa la nicun moment inchiderea sau pierderea calitatii site-ului.

 

 

 

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE WWW.POLEIS.RO

Stim ca nu iti place sa citesti reguli, dar e foarte important sa faci acest lucru si iti vom explica de ce. Anumite site-uri nu permit decat utilizatorilor care au cont creat sa acceseze informatiile, in timpe ce altele lasa pe toata lumea sa vada orice. Nu conteaza care este tipul tau de site preferat, important este sa citesti regulile in asa fer incat informatiile legate de tine sa fie protejate. Indiferent care este tipul de site pe care il preferi, este important sa citesti regulile si sa incerci sa afli cum iti poti proteja informatiile. Poti oricand sa citesti aceste reguli alaturi de parinti sau un tutore legal, pentru a le intelege mai bine. Important este sa stii intotdeauna ce se intampla cu datele tale personale sis a poti alege persoanele care vrei sa poata vedea informatiile tale personale.

 

Discuta intotdeauna cu un adult daca te supara ceva sau cineva online si te face sa te simti inconfortabil. Acel adult te poate sfatui si te poate ajuta sa anunti administratorul site-ului sau politia, daca este nevoie. Nu uita niciodata ca poti alege intotdeauna sa inchizi computerul si sa lasi in urma toate lucrurile care te supara online.

 

Poti sa discuti si cu noi. Anunta-ne despre orice comportament ciudat, trimitand un mesaj prin formularul de pe site.

 

1. Cine este responsabil pentru protectia datelor tale daca accesezi acest site?

1.1. Activitatile de gestionare a datelor cu caracter personal se desfasoara sub responsabilitatea Administratorul site-ului/aplicatiei, Asociatia EasyEco, sediul social in Bucuresti, sector  6, Aleea Poiana Muntelui nr.2,bloc OD3,sc.5,et.6,ap.185.

1.2. Poti contacta responsabilul cu protectia datelor prin e-mail, folosind formularul de contact de pe site.

2. Informatii pe care le colectam

2.1. Primim informati atunci cand accesezi site-ul www.poleis.ro, acestea fiind colectate automat de la browserul sau dispozitivul tau, de exemplu vizualizarile paginilor, clicurile efectuate, adresa IP, ID-ul dispozitivului (sau echivalentul acestuia), denumirea furnizorului de servicii de internet si tipul de browser pe care il utilizezi.

2.2. Aceste informatii nu sunt folosite de catre Administrator, ele reprezinta doar date care pot fi colectate automat.

2.3. Daca te-ai inscris cu o adresa de email pentru a participa ca si cetatean in joc, aceasta adresa nu este folosita decat in scopul de a-ti trimite parola, daca ai pierdut-o.

2.4. Numele, prenumele, clasa si scoala la care inveti nu vor aparea pe acest site. Ele sunt necesare pentru a putea participa intr-o anumita echipa de joc, iar ele nu sunt vizibile decat de catre administratorul de joc.

2.5. Daca te-ai decis sa candidezi ca primar in joc, numele, fotografia ta, impreuna cu descrierea pe care o doresti pentru candidatura ta vor aparea pe webiste, pentru ca cetatenii din Orasul tau sa te poata vota. Poti solicita organizatorului, dupa terminarea jocului, sa stearga aceste date daca asa doresti. Pentru a participa ca primar in joc, vom avea nevoie de acordul scris al parintilor tai.

3. Scopurile colectarii datelor cu caracter personal

Datele personale colectate de catre Administratorul site-ului/aplicatiei sunt prelucrate in scopuri care includ:

- utilizarea site-ului www.poleis.ro;

- primirea mesajelor privind schimbarea parolei

- participarea la jocul-concurs POELIS

- Pentru indeplinirea unui contract sau pentru a face demersuri in vederea incheierii unui contract, in conformitate cu Articolul 6 par. (1) litera (b) din Regulamentul (UE) 2016/679 (RGPD): (a) pentru a furniza accesul la site-ul www.poleis.ro si pentru a comunica cu tine (b) pentru a te tine la curent cu informatii legate de schimbarile termenilor si conditiilor noastre;

- Daca este necesar in scopuri care reprezinta interesele legitime ale noastre sau ale unor terte parti, in conformitate cu Articolul 6 par. (1) litera (f) din RGPD: Actfel, putem folosit informatiile pentru: (a) de a raspunde solicitarilor tale legate de serviciul pe care il oferim; (b) a oferi support tehnic (c)pentru a analiza, in mod anonim, modul in care este utilizat serviciul nostru, inclusiv interogarile de cautare, frecventa vizualizarilor si durata de vizualizare, vizualizarile paginilor si clicurile pe pagina, doar in scopul de a gestiona, imbunatati si dezvolta serviciul; (d) a proteja siguranta utilizatorilor nostri.

- Daca exista situatii in care organizam anumite activitati care necesita consimtamantul, vom face toate eforturile rezonabile pentru a obtine permisiunea parintilor de a prelucra datele cu caracter personal ale copiilor care au mai putin de 16 ani, cu respectarea cu Articolul 8 din RGPD. Pe intreaga perioada in care este solicitat consimtamantul parental, Informatiile furnizate vor fi pastrate temporar. Daca nu primim consimtamantul parintelui sau al reprezentantului legal, vom sterge informatiile pe care ni le-ai furnizat intr-o perioada rezonabila de timp, cu respectarea prevederilor legale aplicabile.

 

Poleis.ro recomanda ferm ca parintii sa isi asume un rol activ de supraveghere a activitatilor online ale copiilor lor.

De asemenea, vom prelucra anumite date si atunci cand legea ne-o impune, de exemplu pentru a raspunde unor solicitari venite din partea unor autoritati ale statului sau pentru a ne conforma cu obligatiile noastre legale.

 

4. Partajarea datelor cu caracter personal

Putem partaja datele colectate prin intermediul platformei cu finantatorul proiectului (vezi rubrica contact/Finantator), in vederea raportarii activitatii si in conformitate cu legea aplicabila, precum si cu alte entitati care ajuta la crearea continutului (furnizori de servicii de creare de continut, servicii de gazduire web, asistenta juridica, atunci cand sunt necesare pentru executarea unui contract sau cand exista un interes legitim al Administratorului Site-ului/aplicatiei, fara insa a afecta drepturile persoanelor vizate si cu respectare masurilor de securitate;

 

Este posibil sa partajam anumite date ca raspuns furnizat de unei autoritati, de exemplu ca raspuns la o citatie, o cerere a autoritatilor responsabile de aplicarea legii;

 

5. Drepturile tale

- Sub rezerva anumitor dispozitii legale aplicabile, Utilizatoriilor le sunt garantate o serie de drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal;

 

- Dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care ii privesc si in caz afirmativ, acces la datele respective si informarea corespunzatoare;

 

- Dreptul la rectificare oricaror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;

 

- Dreptul la stergerea datelor cu caracter personal ("dreptul de a fi uitat") in cazul in care Utilizatorul isi retrage consimtamantul, prelucrarea nu mai este necesara sau prelucrarea respectiva este contrara legii;

 

- Dreptul la restrictionarea prelucrarii daca Utilizatorul contesta exactitatea datelor, prelucrarea este ilegala, dar Utilizatorul se opune stergerii, Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar Utilizatorul ni le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau daca Utilizatorul s-a opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

 

- Dreptul la portabilitatea datelor ce permite Utilizatorilor sa primeasca datele cu caracter personal care il privesc si pe care le-a furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant sau pe un contract si prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

In exercitarea dreptului sau la portabilitatea datelor, utilizatorul are dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.

 

Daca va exercitati acest drept, veti primi pe mail un link securizat care contine toate datele astfel solicitate.

 

- Dreptul de opozitie, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara a Utilizatorului, ca date care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

 

- Dreptul de a nu fi supus unui proces decizional individual automatizat si de a obtine retragerea/anularea/reevaluarea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau orice alte asemenea aspecte.

 

- Dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care le-au fost incalcate.

Va incurajam sa mentineti setarile personale si datele personale complete si curente. Echipa noastra va depune toate eforturile necesare pentru solutionarea intr-un timp cat mai scurt a solicitarilor tale.

Conform legislatiei in domeniul protectiei datelor personale, termenul de raspuns este 30 de zile. In cazul in care, in functie de complexitatea cererii nu putem implementa masurile solicitate intr-un termen mai mic de o luna, aceasta perioada poate fi prelungita, conform legislatiei aplicabile, cu maximum 60 de zile. In aceasta situatie, veti primi o informare in termen de maximum 30 de zile de la trimiterea cererii, cu privire la motivele intarzierii. Ne rezervam dreptul de a nu raspunde solicitarilor vadit neintemeiate, excesive sau repetate.

 

6. Criteriile si perioada de stocare a datelor

6.1. Vom pastra datele tale cu caracter personal pe o durata rezonabil necesara in vederea indeplinirii scopurilor enumerate in prezenta Politica de confidentialitate, de exemplu in situatiile in care avem obligatia de a proceda astfel conform cerintelor legale, de reglementare, fiscale sau contabile.

 

6.2. Datele anonimizate vor fi utilizate strict pentru analize statistice ulterioare.

 

7. Conectarea altor site-uri web

7.1. Pe site-ul www.poleis.ro , poti intalni legaturi catre alte site-uri pentru informarea ta. Aceste site-uri pot functiona independent de poleis.ro si pot avea propriile notificari, declaratii sau politici de confidentialitate. Iti recomandam sa le treci in revista pentru a intelege cum pot fi procesate datele personale in legatura cu acele site-uri, intrucat nu suntem responsabili pentru continutul site-urilor care nu apartin sau care nu sunt gestionate de Administratorului Site-ului/aplicatiei sau pentru utilizarea sau practicile de confidentialitate ale acelor site-uri.

 

8. Retele sociale

8.1. Atunci cand participi la diferite forumuri ale mediilor de socializare, precum Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn etc., trebuie sa fii familiarizat cu ele si sa intelegi instrumentele oferite de aceste site-uri care iti permit sa faci alegeri cu privire la modul in care partajezi datele personale pe profilurile de pe mediile de socializare.

8.2. Poleis.ro este angajat in practicile sau politicile de confidentialitate ale acestor terti, precum si in propriile noastre reguli interne privind mediile de socializare si aceasta politica de confidentialitate, asadar citeste notificarile de confidentialitate aplicabile, termenii de utilizare si informatiile aferente privind modul in care datele personale sunt utilizate in aceste medii de socializare.

 

9. Cloud

9.1. Poleis.ro poate stoca datele personale intr-un cloud. Aceasta inseamna ca datele tale personale pot fi procesate in numele Administratorului Site-ului/aplicatiei de catre un furnizor de servicii cloud si pot fi stocate in diferite locatii din lume. Administratorului Site-ului/aplicatiei recurge la masuri organizationale si contractuale pentru a-ti proteja datele personale si pentru a impune cerinte similare, insa nu mai putin restrictive pentru furnizorii nostri de servicii cloud, inclusiv cerinte conform carora datele personale sa fie procesate exclusiv in scopurile indicate mai sus.

 

10. Modificari ale notificarii de confidentialitate

10.1. Serviciile oferite de poleis.ro pot evolua, iar forma si tipul serviciilor oferite se pot modifica din cand in cand fara aviz prealabil. Din acest motiv, ne rezervam dreptul de a schimba sau a adauga din cand in cand aceasta notificare de confidentialitate, iar orice revizuiri de continut vor fi postate pe site.

 

10.2. Vom posta un anunt important pe pagina notificarii de confidentialitate pentru a te instiinta cu privire la orice modificari semnificative aduse acestei notificari de confidentialitate si vom indica in partea superioara a anuntului data la care s-a realizat cea mai recenta actualizare.

 

10.3. Noua notificare de confidentialitate va intra in vigoare la data postarii. Daca nu esti de acord cu notificarea revizuita, trebuie sa iti schimbi preferintele sau sa ai in vedere intreruperea utilizarii serviciilor poleis.ro. Daca accesezi sau utilizezi in continuare serviciile noastre dupa intrarea in vigoare a acestor schimbari, inseamna ca esti de acord sa respecti notificarea de confidentialitate revizuita.

 

11. Cum ne puteti contacta

Contacteaza-ne prin formularul de contact de pe site.

 

Joc de educație civică!